fredag 11 oktober 2013

Mjukna

Raclette där fet ost får Mjukna! Här prova vi sen som efterrätt 
äppelbitar och bananskivor uppepå  den smått lite mjuka osten! De
får sällskap efter en stund av mörk blockchokladsbit i Raclettejärnet!  
När allt har Mjuknat hällde jag det som en inbakning! 
Oj vilken fredag det blev inte bra för figuren men oj så gott!  NY FAVORIT !!!
 
199 Mjukna    (286 av 365)

10 kommentarer:

  1. Många år sedan jag åt raclette...i Genéve var det - det kommer jag ihåg i varje fall
    ;-))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi skaffa järn i slutet av 80-talet och det är populärt i vår familj! Och Gubben var i Berlin förra helgen och köpte lite ost och även jag hitta här gångbar ost! Så det händer att den kommer fram lite då och då! Fast yngsta dotterns tyska sambo har ätit det på annat sätt än oss!!! Kram ;D

      Radera
  2. Mm, låter jättegott, och gav en fin bild till 365 foton:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi i familjen tycker om det och använder gärna Gouda, Edamer eller Tillsiter av fetare sort! Och nu blev det läge och när jag kom till slutet och gjorde efterrätts biten så var det mycket som mjukna! Då fick kameran komma fram då det tema fanns kvar!!! Kram ;D

      Radera
  3. Det där var något nytt för mig. Säkert jättegott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ostfondue så smälter man osten och doppar bröd! Här har man små platta skålar som sätts under värmekälla och när den börjar mjukna lägger man på olika tillbehör efter smak som skall tillbaka under värmekällan en stund till! Vi använder dock inte den ursprungliga osten utan mildare ost gärna Gouda helst 45+! Yngstas sambo är van från Tyskland på ett annat sätt så jag tror vi har försvenskat vår ätande! På slutet tar jag gärna en god äppelskiva med kanelsocker som får mjukna och denna gång hamna även en mörkchoklad på den sista stunden! Finns säkert många sätt att äta det på och jag har aldrig fått det serverat utan hittat på tillbehör som passat vår familj då ungarna inte var gamla när vi börja!!! Kram ;D

      Radera
  4. Blev sugen att smaka men det får nog dröja ett tag. Just är jag så förkyld så ingenting smakar :=(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är rädd att jag blev kanske smittad i helgen då Gubben var hemma och hälsa på snörvlande! Krya på dej!!! Kram ;D

      Radera
  5. Nu fick jag lära mej nått nytt. Hade aldrig hört talas o detta.. Låter supergott då jag är en ostfantast.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är värt att pröva! Däremot är det många som inte gillar osten Raclette därför valde vi ostar i Tyskland till att börja med! Våra barn var 10 och yngre så vi testa oss fram! Senaste Raclettejärnet vi har är för två annars finns upp till åtta kanske fler! Läs på nätet det gör jag!!! Kram ;D

      Radera