Ghee (ghi) framställs genom att Klarna smöret! Det innebär att vätskan
kokas bort och alla proteiner skummas och filtreras bort! Kvar blir
den klara oljeliknade delen av smöret som skall förvaras lufttät
och är ett 100% smörfett!
kokas bort och alla proteiner skummas och filtreras bort! Kvar blir
den klara oljeliknade delen av smöret som skall förvaras lufttät
och är ett 100% smörfett!
149 Klarna (227 av 365)
Intressant det uttrycket har jag inte hört
SvaraRaderaFör mej satt det i bakhuvudet och det kändes roligare att lösa temat så!!! Kram ;D
RaderaSmart och snyggt tolkat! Stor kram!
SvaraRaderaKanske en lite annorlunda foto på temat!!! Kram ;D
RaderaLäcker bild
SvaraRaderaJa det ser härligt ut när smör smälter och det gällde få ett bra foto på temat! Och de andra fotoförsöken blev inte lika uttrycksfulla för temat!!! Kram ;D
RaderaDetta uttryck har jag hört men nu vet jag ju också hur och varför.
SvaraRaderaJa smör ligger på drygt 80% fett och med denna procedur som tar drygt en halvtimme ger 100% fett!!! Kram ;D
RaderaPrecis, det gjorde min mamma också när jag var barn.
SvaraRaderaHahaa... och jag gjorde det för temat men hade hört om det och fick lite annorlunda lösning på temat! Däremot har jag gjort på grisfett för att få Ister!!! Kram ;D
Raderamen så smart...ja det används ju i indisk matlagning. "Litet" kan man säga att det är skirat smör.
SvaraRaderaFast skirat smör har alla delar kvar och är bara smält! Här skummas det och sjuder i 20 minuter till på plattan! Sen får det vila en stund innan det filtreras och bottensatsen får inte komma med! Utseendet skall vara genomskinligt som olja! Måste sedan förvaras i sluten burk! Men det stämmer att de används i vissa kök!!! Kram ;D
Radera