tisdag 8 januari 2013

Eftermiddag

 
  
Så här kan en Eftermiddag vid denna tid på året se ut.
Jag upplevde dock den mörkare än kameran ville återge.
 
53 Eftermiddag   (11 av 365) 

18 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! men oftast är himlen ett skådespel svårt att fånga det bara när tillfälle kommer. Denna gång gick det bra.

   Radera
 2. Vackert mörkblått och fint med ljusen som lyser upp. Tycker om proportionerna mellan himmel och hav. Jättefin bild. Jag tycker det är svårt att ta bilder i mörker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med, tycker det är svårt med mörker men känner mej glad att de fungera. Kommer nog testa fler gånger OM jag minns mina inställningar.

   Radera
 3. Får mej att Längta Hem!


  SvaraRadera
 4. Snygg molnformation, fin bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Fick springa benen av mej innan jag lyckades och tiden var knapp. (hämta, miss, byta lins, skakig, hitta stödben och Okey = 4-5 min).

   Radera
 5. Det ser fint ut på lite håll, men det är såklart trevligare med lite ljus :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den varan får vi på sommaren och kommer gå under Temat Natt! Själv föredrar jag snörik vinter framför het sommar även om jag älskar att bada! :)

   Radera
 6. Gillade denna bilden! Tycker om hur himlen dominerar bilden och hur himlen syns lite bakom molnen. Ljusen från husen gör att bilden får en mysig känsla och ger den lite värme

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De har gatljus en del av dygnet och bor lite tätare vid en grusväg. Från den sidan syns inte vårt ställe om vi inte tänder utelamporna. När gatljuset släcks på natten syns det inte många hus då avståndet är långt!

   Radera
 7. I den lilla "byn" där jag är född och uppvuxen, som jag nu har som kärt fritidsställe är det nog nästan en kilometer också till grannen, så det är inget ljus jag ser från deras hus heller när jag befinner mig hemma hos mig på gården. Mörker är det allt på kvällen när inte månen lyser, men när månen lyser så återspeglas det i snön och då behöver man ingen ficklampa. Det är sååååååå ljust och det borde alla få uppleva någon gång. En sådan känsla att vandra då både på väg och i skog.
  Ljuset på dagen återspeglas också i snön så det är extra ljust när snö finns. Så jag upplever allt ljuset jag också däruppe i norr på gården - utan att ha kattögon. ;-))
  Härnere i söder blir det aldrig samma ljus - varken dag eller natt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi bodde i Kiruna fick jag alltid försvara den mörka Årstiden! För som du säger när snön kommer blir det ljusare och det finns några timmar dag! Blev förvånad i somras hur ljust det var om natten här. Trodde det skulle vara lite mera mörkt. Från i år är vi bara 2 hus fastboende och jag har minst 2 mil till affären. Men behöver åka till motsatta hållet 2,5 mil för att de butikerna skall överleva. De blir dyra bensinpemgar så vi försöker bunkra och handla när Gubben kommer.
   Däremot har jag stora vägen längs med vårt ställe även om vi inte ser den direkt. Men där går man inte då det är en 100-väg med raksträcka utan ljus!
   Bilden är lite missvisande då det är Vägbelysning och även där få fastboende dock några fler. Det är säkert mer än 2km tvärsöver!!!

   Radera
 8. Mörker är svårt men din bild är jätte bra. Hímlen skapar mystik i bilden och den ger du mest plats åt, bra val. Även konturerna i berget kommer bra fram och det blir ett djup i bilden.

  Kenth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kritik!
   Hade bråttom för sådana här ögonblick kan försvinna fort som det gjorde. Bara himlen hade blivet fel då det handla om Eftermiddag sen blev jag orolig att det var sent men hon var strax efter 16. Valet gäller alltid propotionerna när man skall fota. Har börjat se om jag kan fånga stjärnorna nu när jag lyckades med denna mörkerbild (har försökt i ett års tid med mörker)!

   Radera