fredag 11 januari 2013

Framför

 

Möte med flera Renar Framför bilen är stort för mej och turisterna!
 

För en Yrkesförare blir det mera  irriterande då de är Framför deras fordon!
De är långsamma på att kliva av vägbanan
 
 
Kanske bäst de håller sej nedanför vägen då kan jag får se dem på nära håll ändå.
Nu lämnar jag min lilla upplevelse med Renarna som JAG fick turen att möta!
 
75  Framför   (14 av 365)

8 kommentarer:

 1. Mållös! Fantastiska bilder :) Vilken miljö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför gillar jag norra delen av Sverige och Norge! Det har alltid varit nått som lockade mej. Så när jag skaffa körkort börja mina utflyckter norröver. Även bröllopsresan blev norrut!!!
   Nästa vecka åker vi igen förbi Vinterbetet för dessa Renar. Kanske ser jag dom igen eller inte man vet aldrig!

   Radera
 2. Egentligen är det inte alls så kul med renar på vägen för det händer många olyckor.....det har en benägenhet att ofta finnas bakom kurvor eller backkrön där sikten inte är så bra. Oftast i norr så hänger man upp svarta sopsäckar..... = varning kan finnas ren... :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer om plastsäckarna de lärde jag mej uppe i Kiruna när vi bodde där för ett 20-tals år sen. Så när vi kom in första gången på denna väg höll jag utskick. Det var andra vändan vi stötte på denaa flock på säckert 50 djur! De känns ändå bättre än Rådjur som skuttar fram. Hoppas bara på en bra Älgbild som jag missa förra året på väg rakt mot mej då grannen skrämde dem med skotern utanför oss.

   Radera
 3. Oj vad många, snyggt fotat. Jag har aldrig sett en ren i verkligheten, här har vi massa rådjur som springer överallt. Livsfarliga på vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte alltid man har en chans att se på sommaren för då är de uppe i fjällvärlden som är stort. Men under vinternmånaderna så tas de ner i skogslanden mot kusten för att lättare hitta föda. De kan bli rejält med sno i fjällen och svårt att hitta mat. Denna flock hitta mat genom att sparka undan snön å de såg välmående ut. Skulle de bli för hård snö så de inte finner tillräckligt med föda så stödmatas de av Samerna. Sen innan det blir för varmt föses de ihop tas upp mot fjällen igen. Om du tycker Fårskinn är varmt är det inget emot ett torkat Renskinn!!!

   Rådjur är en plåga inte bara skuttande över vägen utan även fästingarna!

   Radera
 4. Jättefina bilder, gillar främst den översta med flera djur som ger en fin djupkänsla! Fyndig tolkning av temat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade flera med den översta men den å de andra kom mera till sin rätt på denna bild när han böjer ner huvudet. Har en när han tittar rakt på mej men tyvärr klippte jag horna! Och renarna är ute på vägen för att slicka!
   Timmerbilen var irreterad så jag kunde låtet de bli eget tema men det kan bli för tjatigt med renbilder!

   Radera