söndag 13 januari 2013

Vinter

Under lördagen den 12 januari hade vi här vid Indalsälven en kall solskensdag.
De som kallas en vacker Vinter-dag i mina ögon de går inte att välja en utan det blev
från 3 olika kraftverks närhet.    Observera att det är bitvis öppet vatten på alla bilderna.
 
Vid bron över älven i Stugun.
 
Infarten till Hammarstrand över älven och kraftverket.
 
Naturcampingen vid Krångedes kraftverk.
 
340 Vinter   (16 av 365)

14 kommentarer:

 1. Så vackert med all snön, och jättefina foton också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Känns svårt att välja en bild när det var så vackert igår. Snön riktigt gnistrade och visa sej i sin rena vita dräkt!!!

   Radera
 2. Fina vinterbilder. Öppet vatten känns både härligt och farligt...
  Indalsälven är kanske inte idealisk för långfärdsskridskor då? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr! här gör sej inga skridskor besvär. Kommer att synas senare på Tema 97 när jag tar de bilderna. Och förra året var Skotersäsongen tvärs över Gesunden högst 3 veckor. Men det var många olyckor DÅ i fjällvärden där isarna inte höll. Får se hur det blir i år.

   Radera
 3. Svar
  1. Vissa bilder är inte svåra att ta men min tripp igår blev ca 200 bilder och jag känner att jag åkte fram å tillbaka men det var vackert! Mellan Hammarstrand och Stugun är det nästan 5 mil och det tog mej 3 timmar med alla stopp dessa 10 mil!

   Radera
 4. Vilken härlig vinter du har hos dig! Här är det regn ena dan o snön försvinner o sen kommer det lite snö, men aldrig lika vackert som hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har själv mina 2 barnbarn i ditt län och vid snö ringer alltid å frågar mormor. Själv gillar jag kyla då jag har hög kroppstemperatur kanske därför jag dras till norr om Mälaren fast jag är född söder om.
   Min bästa årstid är riktig vinter!!!

   Radera
 5. Svar
  1. Tackar det var en vacker solig dag hela tiden! Annars kan det vara en kort stund eller som på kvällen jag fundera om det var strömavbrott hos alla utom mej! Förmodligen dimma. Och idag var inte riktigt klart väder men det har också en tjusning.

   Radera
 6. Svar
  1. Hela Indalsleden från Sundsvall upp och nästan till Östersund är enormt vacker. Lång sträcka följer man Indalsälven med fina ställen att stanna! Det är inte enbart Vintern som är vacker sommaren är också fin! :)

   Radera