torsdag 24 januari 2013

INTERNET???


Många undrar säkert vad jag gör ibland!!!

Har själv valt att denna gång flytta lite längre norrut. Är inte främmande för Stockholm, Göteborg, Malmö eller Kiruna sen finns det även fler småorter vi bott på också! Televerket har några år på nacken jämfört med Internet!  När vi hitta detta ställe var det först och främst Naturen som fick oss på fall. Stora Tjejligans knorr om att det var så långt men visste att deras mamma alltid gillat Norrland. Men det finns ju Internet och Telefon det är inte uppe i fjällen …..trodde jag!!!

Efter mer än 40 år som kund hos Televerket var det Adjö för här lagar man inte trasiga trådar här river man kopparledningar! Sen var det jakt på hur man skulle lösa Telefon och Internet? I dagsläge har vi ett väldigt instabilt mobilt nätverk med skugga! Vi har ansökt om förstärkare men det tycks inte ha hjälpa mycket mer utom plånboken som blivit plattare! Nu bor vi i Glesbygden och det gjort tidigare men detta är ett skämt när det gäller isolering!!!

Just nu pågår det diskussioner om fiber i vårt område. (Kabeln ligger nergrävd 50 meter från stugan!) Problemet är att vi bor lite på sidan ca 1 mil och de andra har bra uppkopplingar kan ladda ner filmer!!! Några har börjat förstå att mitt/vårt problem är snart även deras när kopparkabeln rivs ner utan ersättning till nått lika bra eller bättre. För masterna har sina begränsningar OM de finns!!!! Om jag skulle se ett klipp på ca 1 minut kan det i BÄSTA fall ta 10 minuter upp till 12 timmar! Stora bilder jag får tillsänt mej tar och spärrar mitt Internet. Internet och Telefon kopplas ner titt som tätt! Sätter mej aldrig i en telefonkö numera.
 
Jag är glad för att kunna schemalägga mina inlägg annars hade det inte blivit alla dagar! Har problem ibland när jag är inne på era sidor för Kommentarer och min dator hänger sej.  Bävar för de olika loven då det kommer extra folk upp hit och nätet blir ännu värre. Just nu har det pågått i 2 dagar när jag kunnat vara inne i 10-20 minuter innan jag blivit utslängd några timmar. Vi har också haft kallt så det kanske blivit extra frostiga masterna eller nått annat som stör.

Hoppas ni har tålamod men jag försöker besöka er och fler därtill. Vill så gärna plöja igenom alla deltagarna minst 1 gång i månaden helst 2. Ännu har inte alla fått besök tyvärr. Undertiden får jag fortsätta Utmaningen med att använda min kamera och klura på de olika Tema orden tills jag kommer in på Bloggen!!!

Kära hälsningar BatongAmanda

4 kommentarer:

 1. Här fick jag förklaringen till att du kommenterat men sedan tagit bort din kommentar - det hände väl något med uppkopplingen då. Hoppas det ordnar upp sig för dig snart.
  Jag har inte heller besökt alla och alla besöker inte mig. Man besöker oftast de man "får kontakt med" på något sätt, tycker om deras bilder eller annat som gör att man gärna kommer tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hoppas jag kunna hinna svara på din kommentar innan det ger upp för i NATT. Detta inlägg skrev jap i Word för att sen Klistra in men sen var det stopp å varningar mm och jag åkte ut!!! Ringde Gubben så han såg att det kommit in och det såg bra ut!
   Tyvärr vet jag inte OM det blir bättre men hoppet lever man på! I Sundsvall har de börjat vakna så på nättidningen får de kommentera om sina erfarenheter med mobilerna och där finns också massa problem!!! :(
   När min blivande svärson (hoppas jag) skicka ett inslag på 91 sekunder från sin Doktorering höll jag på i 16 timmar innan jag sett det!!! (En gång 14 sekunder på 2 TIMMAR!)
   Sa jad att jag gillar svåra roliga Puzzel, Hahaa... ;D

   Radera
 2. Men så besvärligt, hemskt!
  Hoppas verkligen att det kommer att ordna sig men Telia verkar ju inte precis prioritera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst prioriterar Telia DEM I STORSTAN!!! Det är dit kopparledningarna går. Här ute är så öde och deras svar på frågor är "Goddag Yxskaft" frasen vi skall undersöka, vi skall undersöka å har inget hänt vi skall undersöka......!!! Det törs inte säga rent ut vi bryr oss inte skyll er själva som bor här det får det inte säga ENLIGT LAGEN det Telias skyldighet se det fungerar INNAN RIVNING!!! Det är för dyrt det finns mobilt!!! och vi har ingen täckning på mobilt via dem för just vi har hamnat i skugga av ett berg.
   Idag söndag har varit en skitdag som börja vid midnatt när jag skulle byta dagens inlägg! Tog mej drygt 1½ timme. När jag vakna kunde jag vid 11 komma in svara 1 sen tvärnit! vid 13 lyckades svara 1 sen ut igen och nu vid 19 tiden lyckades kommentera ett par OSV.. Inte alltid jag lyckas svara som dej. Och ibland när jag svarar försvinner svaren "sidan gåt inte att hitta" Vi har en förstärkare riktad mot en mast 1-2 mil härifrån.
   Nä Gubben är med och hjälper till att driva det här och vi vill utbilda ungdomar på bygden som sen kan jobba med detta. Gubben har stor erfarenhet i kommunikation och han informerar de här uppe så de förstår vad det handlar om. Komunen var väldigt dålig påläst om detta. Visst kan vi betala för fiber med Änkan Andersson å Svensson med flera har inte de summorna det rör sej om. Utan bolagen försöker köra upp sej på materialet 1000-falt.

   Jag får gå på sparlåga värst är det att det funkar bäst mitt i natten vid 3-tiden har jag märkt. PUST!! Jag är envis och gillat utmaningen 365 så än hänger jag kvar!!!
   ;D ;D ;D

   Radera