fredag 4 januari 2013

Lycka

 

Idag har jag haft enorm tur med kameran
undrar om jag fått Lycka från den vita renen!?
Eller är det bara ägaren av renen som det gäller ?
 
184 Lycka (4 av 365)

11 kommentarer:

 1. Vilken lycka! Dessutom blir jag lycklig av att se ditt foto av den vackra vita renen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då är vi två!!! :-)
   Blev så otroligt glad när vi stötte på renhjorden och sen se just denna ren som var så otroligt vit. Har hoppats i drygt 1 år (som jag bott här uppe) att se renarna och idag hände det! Fler bilder kommer på de andra ....

   Radera
  2. Spännande att se fortsättning!

   Radera
 2. Jättefin bild! Jag bor i Stockholm sedan 44 år och åker upp till min gård i södra Lappland ca 3 ggr/år. Denna gången ungefär mellan Junsele o Åsele var det massor med renar. Ovanligt mycket ren kring och på vägar....och det är ju inte bra även om de är himlarns fina.

  Indalsälven....hmmmm....vi följer den den via Indalsleden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åker ni via Bispgården sen 87 höger?
   Första gången vi åkte på husvisning så tog vägen andan ur oss! Inom en månad efter det flytta jag hit men Gubben pendlar från mellansverige.

   Denna lilla renhjord såg vi på mindre väg! När vi kom till sågen och berätta om renarna rynkades de på näsan!Som Jägare var han inte glad. Själv blev jag som tokig och fota även på hemvägen.
   Vi har bott i Kiruna 3 år och då blev det en del möten med ren.

   Radera
 3. Så vacker! Tog nästan andan ur mig! Förstår att det är Lycka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och för renägare är det "lycka" med en vit ren!
   Det var inte helt lätt att lyckas fånga den utan att få oskärpa då de sparka i snön för att finna ätbart. Sen var de flera runt om och huvudet mest i snön. Man är spänd tills man laddat ner och ser om man lyckas med en bild.
   Gillar dina bilder med beskrivningar skarpt!

   Radera
 4. Underbar bild på den vackra vita renen. Gillar inramningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inramningen blev lite ofrivillig. Så de första bilderna blev skärpan på inramningen istället! Annars hade jag behövt Pysselfarmors Snöskor för en annan vinkel. Jag gillar också inramning men i detta fall var de första bilderna dåliga men så fick jag tur att "Lycka flytta sej lite då blev det många bra.

   Radera
 5. En sådan liten vit sötnos! Visste inte att det finns vita renar, faktiskt... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men de är inte så vanliga 1/1000 eller 1/10000 det står olika. Jag vet en Sameflicka i Kiruna fck just en vit ren som första ren och det var stort. Finns också ett talesätt att ser man en vit ren springa på fjället skall man finna sin käresta bakom hörnet. Så den vita renen är en Lycko ren. Å denna var så otroligt vit även om det fanns några ljusa till i gruppen.

   Radera