tisdag 5 februari 2013

Recept !!!

Ja jag vet fresta inte!!!   

Detta bjuder jag på Varsågod!
 

10 kommentarer:

  1. Tack :D Så himla gott det ser ut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försökte skicka ett ex till dej men det kom nog inte fram då jag gissa på emailadress!
      Men tillslut lyckades jag göra bild av det!
      Lnte lätt just nu då ett åbäke ligger mellan mej å tangentbordet. Ja jag vet.... matte är tråkig! ;D

      Receptboken är i delar så jag har den i en plastpåse å tryckt 1950. Mamma gjorde med lite mer mandel å jag lade i ännu mer. Sen var receptet med andra mått som kaffekopp.
      Skorporna är viktiga då kardemummans smak kan trängas igenom så det gäller hitta en veteskorpa. Jag har en nu som heter Kristinas Veteskorpa Naturell som inte har allt för nycket kardemumma. ;D

      Radera
  2. Ser mycket gott ut och jag gillar fotot och hur du beskurit det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ända som är beskurna är skivorna på tallriken!!! ;)
      Jag skall försöka under året att inte beskära eller göra något med bilderna och det blir en stor utmaning för mej! ;D

      Radera
  3. Detta måste jag testa för det låter så gott...
    Ha det bra!
    Kram Kakan

    SvaraRadera
  4. Tack för det receptet. Spännande att det är mixade skorpor med. Det har jag aldrig testat. Min mamma hade ett recept på nötkaka med grahamsmjöl och inga nötter.......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grahamsmjöl och inga nötter, hmmm..
      Läste förordet till den gamla upplagan där ICA-förlaget 1945 sökte recept till kaktävling. 3000 deltagare skickade in 8000 recept!!! Min är tryckt 1950 21:a upplagan!!! Den jag köpte själv 1975 var helt omarbetad!
      Kanske skall försöka sej på den gamla upplagan!!! ;)

      Radera
  5. Detta ser riktigt gott ut och är värt att testa :-), så tack för receptet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det faller i smaken. Skulle vara kul att veta för hos oss är det en stor favorit! Lycka till!!! ;D

      Radera